Witam,
niedawno natknąłem się na na Sugar i zainstalowałem wersję Comunity Edition. Aktualnie dostępna wersja to 5.0.0g, ale wkrótce po instalacji bije w oczy czerwony komunikat, że jest dostępna nowsza wersja, 5.2.0k. I jak czytam w tym czerwonym komunikacie, lepiej ją zainstalować, bo, ta która była możliwa do zainstalowania, to on jest dziurawa i przez to chyba nie jest bezpieczna. O naiwności moja, ile się naszukałem możliwości upgradu, zanim się zorientowałem, że wersja bezpieczna jest płatna. Chyba, że jest gdzieś tak ładnie zaszyta, że przerasta to moje umiejętności. Całkiem możliwe. Jeśli tak jest, to już się znów cieszę, ale jeśli nie, to wygląda na to, że bezpieczna wersja jest płatna, niebezpieczną można używać za free.
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak to jest? Cały system robi wrażenie ogromnego narzędzia, które bez wątpienia może ułatwić codzienną pracę, naturalnie, gdy zrozumiem jego architekturę. Na początku jednak chciałbym wiedzieć, czy w ogóle brnąć, czy szykować się na wydatki, czy można wystartować za free, i jak już się zarobi dzięki jego pomocy, to wtedy, dla zwiększenia efektywności kupić wersję bezpieczną.
Jeśli ktoś z doświadczonych znajdzie chwilę czasu i zechce napisać jak to jest, to pozostanę dozgonnym dłużnikiem
Pozdrawiam
kacu

LinkBack URL
About LinkBacks
. Na początku jednak chciałbym wiedzieć, czy w ogóle brnąć, czy szykować się na wydatki, czy można wystartować za free, i jak już się zarobi dzięki jego pomocy, to wtedy, dla zwiększenia efektywności kupić wersję bezpieczną. 

Reply With Quote

Bookmarks