Results 1 to 3 of 3

Thread: Czy Sugar jest bezpłatny czy płatny?

kacu is offline Junior Member

Post Czy Sugar jest bezpłatny czy płatny?

Witam,

niedawno natknąłem się na na Sugar i zainstalowałem wersję Comunity Edition. Aktualnie dostępna wersja to 5.0.0g, ale wkrótce po instalacji bije w oczy czerwony komunikat, że jest dostępna nowsza wersja, 5.2.0k. I jak czytam w tym czerwonym komunikacie, lepiej ją zainstalować, bo, ta która była możliwa do zainstalowania, to on jest dziurawa i przez to chyba nie jest bezpieczna. O naiwności moja, ile się naszukałem możliwości upgradu, zanim się zorientowałem, że wersja bezpieczna jest płatna. Chyba, że jest gdzieś tak ładnie zaszyta, że przerasta to moje umiejętności. Całkiem możliwe. Jeśli tak jest, to już się znów cieszę, ale jeśli nie, to wygląda na to, że bezpieczna wersja jest płatna, niebezpieczną można używać za free.
    Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak to jest? Cały system robi wrażenie ogromnego narzędzia, które bez wątpienia może ułatwić codzienną pracę, naturalnie, gdy zrozumiem jego architekturę . Na początku jednak chciałbym wiedzieć, czy w ogóle brnąć, czy szykować się na wydatki, czy można wystartować za free, i jak już się zarobi dzięki jego pomocy, to wtedy, dla zwiększenia efektywności kupić wersję bezpieczną.
    Jeśli ktoś z doświadczonych znajdzie chwilę czasu i zechce napisać jak to jest, to pozostanę dozgonnym dłużnikiem

Pozdrawiam
    kacu

rudy102 is offline Sugar Community Member

Default Re: Czy Sugar jest bezpłatny czy płatny?

Wszystkie wersje Sugara z oznaczeniem Community Edition sa bezpłatne.
    Płatne sa Proffesional i Enterprise.
    Ten czerwony napis sugeruje, że pojawiły sie nowe wersje i radzi je zainstalować.

Wersja 5.2.0k jest uaktualnieniem, oczywiście w ramach bezpłatnej wersji,
    Robi sie to w Panelu Admina (link Admin na samej górze), potem Kreator uaktualnień.

Tutaj link do najnowszych wersji CE

http://www.sugarcrm.com/crm/download/sugar-suite.html

Wersja bezpłatna CE jest rzeczywiście kombajnem, zaspakaja wszystkie najważniejsze potrzeby w zakresie CRM. I zachowując odpowiednie ustawienia - bezpieczna.

Polecam.

kacu is offline Junior Member

Default Re: Czy Sugar jest bezpłatny czy płatny?

Witam,

wielkie dzięki. Wygląda na to, że warto jednak się zaangażować i zapoznać z tym kombajnem.
    Próbowałem zaktualizować moją wersję, ale proces sprawdzania utknął na braku dostępu do chyba wszystkich plików. To chyba Vista blokuje dostęp. Czyli pewnie muszę uruchomić Apacha i MySQL w trybie administratora.
    Chyba będę musiał zacząć od przeczytania jakichś ogólnych wskazówek, żeby szybciej zrozumieć, jak Sugar jest zbudowany, jak działa.
    Jeszcze raz bardzo dziękuję za wskazówki!!

Pozdrawiam
    kacu

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)