Zainstalowałem Sugar CRM Version 6.1.4 (Build 5822) w wersji anglojęzycznej. Chciałbym teraz to spolszczyć . Czy istnieje taka możliwość ?
Zainstalowałem Sugar CRM Version 6.1.4 (Build 5822) w wersji anglojęzycznej. Chciałbym teraz to spolszczyć . Czy istnieje taka możliwość ?
Chyba jeszcze nie spotkałem nigdzie pełnej łatki polonizującej dla SCRM, ale możesz go spolszczyć samodzielnie. W lokalizjiacji include/language znajdziesz plik en_us.lang.php.
Skopiuj jego zawartość do nowego pliku np. pl_pl.lang.php, a następnie tłumacz linię po linii.
Wartości z lewej strony zostawiasz bez zmian, a po prawej wpisujesz tłumaczenie.
Zapisz plik w folderze include/language/ i gotowe.
Na koniec w ustawieniach CRM'a wybierz stworzoną wersję językową.
Nieco mozolne, ale w jeden wieczór powinieneś się uporać.
Pozdrawiam.
Witam i jak z tym spolszczeniem?
jakby ktoś przerobił to może by wrzucił na forum?
Mam po części przetłumaczony langpack PL do Sugar 6.2. Wziąłem wersję z 5.5 i porównałem pliki pl_pl.langpack z wersji PL (5.5) i wersji eng (6.2) no i to co brakowało przetłumaczyłem.
Niestety po zainstalowaniu administracja jest w eng.
Macie pomysły co dalej ?
Mam pełną paczkę spolszczenia do wersji 6.2 i niedługo będę miał do wersji 6.4, dał bym link do pobrana ale nie wiem czy można linki dodawać do innych stron.
Jeśli masz pliki przetłumaczone do 6.4 ja chętnie pomogę w uzupełnieniu. Jeśli mógłbyś wysłać proszę na adres henryk.parzonka(małpa) google.com
witam,
posiadacie może spolszczenie do wersji 6.4? Czy możecie to udostępnić? Ewentualnie służę swoją pomocą przy kończeniu tłumaczeń.
Posiadacie może działające spolszczenie do wersji 6.4? Możecie je udostępnić? W razie potrzeby służę swoją pomocą przy kończeniu tłumaczenia.
A co zrobić, gdy w Administracja/Języki jest do "wyboru" tylko angielski?
We wskazanym katalogu jest także plik ge_ge.lang.php jest też sugerowany pl_pl.lang.php, ale nie wiem, co jeszcze trzeba zrobić, by te wersje językowe były dostępne?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks