Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: jakiś błąd ;)

volkhen is offline Sugar Community Member

Default jakiś błąd ;)

Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING, expecting ')' in /home3/dealer/main/pkg/polkos/web/html/sugarcrm2/modules/Studio/language/pl_pl.lang.php on line 31

31 linia: $app_list_strings = array (

Ktoś wie o co biega? Pojawiło mi się to gdy wszedłem do "Studio" w "Admin"...

Dorazne rozwiazanie to logowanie sie na English i dostep do "studio" po angielsku. Tam mozna tez edytowac polski jezyk.
    Last edited by volkhen; 2006-09-18 at 10:02 PM.

wygodad is offline Sugar Community Member

Default Re: jakiś błąd ;)

hm... ktos zapomial zamknac nawiasu w pliku jezykowym....

--
    Pozdrawiam

krzysiek is offline Sugar Community Member

Quote Originally Posted by volkhen
    Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING, expecting ')' in /home3/dealer/main/pkg/polkos/web/html/sugarcrm2/modules/Studio/language/pl_pl.lang.php on line 31

31 linia: $app_list_strings = array (

Ktoś wie o co biega? Pojawiło mi się to gdy wszedłem do "Studio" w "Admin"...

Dorazne rozwiazanie to logowanie sie na English i dostep do "studio" po angielsku. Tam mozna tez edytowac polski jezyk.

Sądząc z nazwy pliku masz moje tłumaczenie. Tym niemniej u mnie ono działa prawidłowo.
    Czy masz najnowszą wersję tłumaczenia?
    pozdrawiam
    krzysiek

Tak, mam najnowszą wersję. Z tym, że zmienilem jej kodowanie na utf-8. Ale to raczej nie powinno spowodowac zadnych bledow... porownywalem plik przed zmiana kodowania i po i tylko polskie znaczki sie zmienily - nic wiecej. Dziwne... a zalezaloby mi aby wyeliminowac ten bląd...

Tak, mam najnowszą wersję. Z tym, że zmienilem jej kodowanie na utf-8. Ale to raczej nie powinno spowodowac zadnych bledow... porownywalem plik przed zmiana kodowania i po i tylko polskie znaczki sie zmienily - nic wiecej. Dziwne... a zalezaloby mi aby wyeliminowac ten bląd...
    Najnowsza wersja jest w UTF-8.
    Moze podczas zamian gdzies sie cos sypnęło. Najprosciej: Sprawdz, czy wszystkie linie pliku, o ktorym mowa są zakończone przecinkami, a na koncu pliku masz zamknięty nawias.

Sprawdzalen moją paczke i wszystko działa.
    Pozdrawiam
    Krzysiek

Gdy wgrałem nową paczkę językową błąd juz sie nie pojawia.
    Tylko teraz jest inny
    Po zainstalowaniu nowej wersji paczki jezykowej gdy wchodze w Admina pojawia sie taki blad:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/dealer/main/pkg/polkos/web/html/sugarcrm2/modules/Administration/language/pl_pl.lang.php:526) in /home3/dealer/main/pkg/polkos/web/html/sugarcrm2/include/utils.php on line 1943

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/dealer/main/pkg/polkos/web/html/sugarcrm2/modules/Administration/language/pl_pl.lang.php:526) in /home3/dealer/main/pkg/polkos/web/html/sugarcrm2/index.php on line 495

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/dealer/main/pkg/polkos/web/html/sugarcrm2/modules/Administration/language/pl_pl.lang.php:526) in /home3/dealer/main/pkg/polkos/web/html/sugarcrm2/index.php on line 499

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/dealer/main/pkg/polkos/web/html/sugarcrm2/modules/Administration/language/pl_pl.lang.php:526) in /home3/dealer/main/pkg/polkos/web/html/sugarcrm2/index.php on line 503
    I za tym błędem strona jest wyswietlana juz normalnie.

I mam jeszcze jedno spostrzezenie. Paczka jest kodowana w UTF-8 ale w paczce kodowanie okreslone jest tak:
    'LBL_CHARSET' => 'ISO-8859-2',

Gdy wgrałem nową paczkę językową błąd juz sie nie pojawia.
    Tylko teraz jest inny
    Po zainstalowaniu nowej wersji paczki jezykowej gdy wchodze w Admina pojawia sie taki blad:

[ciach]

I za tym błędem strona jest wyswietlana juz normalnie.
    To dziwne. Plik w module jezyka konczy się na tym wiersz i jest on pusty. Chyba coś nie tak po stronie Twojego serwera?

I mam jeszcze jedno spostrzezenie. Paczka jest kodowana w UTF-8 ale w paczce kodowanie okreslone jest tak:
    'LBL_CHARSET' => 'ISO-8859-2',
    Gdzie to znalazles?

pozdrawiam
    krzysiek

Quote Originally Posted by krzysiek
    Gdzie to znalazles?

langpack\include\language\pl_pl.lang.php

nie wiem, która linia... ale wpisz w "szukaj" - "charset" to znajdzie Ci tę linię.

I wlasciwie to nie wiem do czego to jest

langpack\include\language\pl_pl.lang.php

nie wiem, która linia... ale wpisz w "szukaj" - "charset" to znajdzie Ci tę linię.

I wlasciwie to nie wiem do czego to jest
    Własnie, a tymczasem to tylko okreslenie jakiegoś tam klawisza.... :>
    Nie ma tu nic do rzeczy.

Pozdrawiam
    krzysiek

A co do tego błędu to może jakieś sugestie gdzie może być coś nie tak...

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks