Witam. Mam pewien problem.
Tworze moduł to sugara, korzystam najpierw z module buildera, bo do podstawowych operacji łatwiej i wygodniej. Ale natknąłem się na parę problemów, które strasznie utrudniają pracę, a wręcz ją uniemożliwiają.
Otóż pierwsza, najważniejsza rzecz: jak zrobię coś w moudle builder, a następnie zmodyfikuje ręcznie coś w plikach modułu, a potem znowu skorzystam z module buildera, zmiany dokonane ręcznie zostają nadpisane. Rozumiem, że module builder gdzieś przechowuje pliki, które dopiero po naciśnięciu deploy nadpisują te w katalogu modules. Prosiłbym, jeżeli ktoś umie, o wyjaśnienie jak to konkretnie działa. Druga sprawa to gdy w module builderze chcę nazwać pola (plik językowy) i mam parę pól które zostały nazwane automatycznie poprzez LBL_GUIDES. Przez to mam Create LBL_GUIDES itp itd. Gdy zmieniam to np. na Create Guide i inne nazwy, to po zapisaniu tego, zrobieniu deploy, zmian nadal nie ma, a co najdziwniejsze, gdy wejdę ponownie przez module builder do zmian nazw, są te stare LBL_GUIDES. Co powoduje, że zmiany zostały ponownie nadpisane? Mógłby ktoś mi to wyjaśnić?
Kolejna sprawa, to jakby ktoś mógł powiedzieć gdzie trzeba dokonać zmian, aby pozycje stworzone z tego modułu, przy wyświetlaniu last view pod głównym paskiem panelu, miały nazwy, a nie tylko same ikonki?
Z góry dzięki za odpowiedzi.