Nie mogę dodać własnych pól w Studio -> Klienci/Kontanty -> Pola -> Dodaj pole
Po kliknięciu Dodaj pole pojawia sie komunikat wykonano, ale nic się nie pojawia.
Nie działa w FF, Operze i IE. Zna ktoś rozwiązanie problemu?
Sugar 5.1.0b.
Nie mogę dodać własnych pól w Studio -> Klienci/Kontanty -> Pola -> Dodaj pole
Po kliknięciu Dodaj pole pojawia sie komunikat wykonano, ale nic się nie pojawia.
Nie działa w FF, Operze i IE. Zna ktoś rozwiązanie problemu?
Sugar 5.1.0b.
NIe zna rozwiazania ale wie co jest problemem - polskie tlumaczenie. Przeloguj sie na wersje angielska, dodaj co chcesz i spowrotem na polska![]()
Problem jest, że tego już próbowałem. W ang i polskiej wersji to samo "Done" lub "Wykonano" i nic. Dalej jak było - na stronie nic się nie pojawia![]()
Uuuuu, w takim razie polecam odwołać się do forum anglojezycznego, tutaj za szybko nikt nie odpowie![]()
Witam,
zmień w pliku include/database/MysqliManager.php w linii 284
z:
$this->database = mysqli_connect($configOptions['db_host_name'],$configOptions['db_user_name'],$configOptions['db_password'])
na:
mysqli_connect($configOptions['db_host_name'],$configOptions['db_user_name'],$configOptions['db_password'],"XXX",3305)
gdzie "XXX" to nazwa bazy danych na serwerze nazwa.pl
Jest to niezbyt piękne, ale szybkie iskuteczne dostosowanie sugar do określonego portu MySQL.
Pozdrawiam
Hosting mam na linuxpl.com a nie na nazwa, ale Twojego sposobu spróbuję.
Na forum anglojęzycznym napisali mi, że przyczyna może leżeć w prawach dostępu do plików. Tylko, że nie wiem jakich plików
Wiecie o co chodzi z tymi plikami?
Milion razy było mówione jakie mają być prawa do plików!!Originally Posted by Kirgo
Funkcja szukaj nie działa?
Nie pisz 2 x takich samych postów. Niepotrzebnie mieszasz powietrze!
A poza tym, jak nie działa Ci i w ang i w pol wersji to masz cosik skopaną instalację, albo (co pewniejsze) niewłaściwe ustawienia php. Nie krzyczał nic, że mu nie pasuje, jak instalowałeś?
krzysiek
Boże, jacy tu wszyscy nerwowi... Ludzie, trochę luzu
Instalacja poszła ok - wszystkie pliki i katalogi miały takie prawa jak trzeba.
WitamOriginally Posted by Kirgo
W polskim tlumaczeniu jest drobny blad. W pliku modules\EditCustomFields\language\pl_pl.lang.php w linii 'COMUMN_TITLE_FRAME_HEIGHT' => 'Wysokość ramki';
trzeba zastapic srednik przecinkiem i Studio powinno zaczac normalnie dzialac.
Pięknie! Działa!!! Wielkie dzięki za pomoc!![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks