Results 1 to 3 of 3

Thread: Pola osobiste

volkhen is offline Sugar Community Member

Default Pola osobiste

Kolejny problem ...
    Otóż dodając nowe pole osobistę na przykład "Maszyny klienta:" pojawia się ono w już istniejących kontaktach... Jednak gdy klikam "utwórz kontakt" tam wszystko jest po staremu, więc po cholere mi to nowe pole skoro nie mogę go wpisać przy tworzeniu nowego kontaktu???

Przed stworzeniem własnego pola oczywiście tworzę odpowiednią listę rozwijaną...

Edit:

Również gdy dodam swoją listę rozwijaną do Kont to gdy kliknę Edytuj to po prostu ona znika i nie można jej edytować.
    Last edited by volkhen; 2006-11-02 at 11:12 AM.

volkhen is offline Sugar Community Member

Default Re: Pola osobiste

Czy naprawdę nikt nie próbował personalizować Sugara? Spróbujcie czy u Was da się wykonać te operacje.

wygodad is offline Sugar Community Member

Default Re: Pola osobiste

Quote Originally Posted by volkhen
    Kolejny problem ...
    Otóż dodając nowe pole osobistę na przykład "Maszyny klienta:" pojawia się ono w już istniejących kontaktach... Jednak gdy klikam "utwórz kontakt" tam wszystko jest po staremu, więc po cholere mi to nowe pole skoro nie mogę go wpisać przy tworzeniu nowego kontaktu???

Przed stworzeniem własnego pola oczywiście tworzę odpowiednią listę rozwijaną...

Edit:

Również gdy dodam swoją listę rozwijaną do Kont to gdy kliknę Edytuj to po prostu ona znika i nie można jej edytować.

W Studio nalezy nowo utworzone pole osobiste dodac do odpowiednich widokow -zarowno tz. "Detail View", jaki i "Edit View". Przypuszczam ze brak tego pola wlasnie w tym drugim widoku - dlatego nie pojawia sie podczas tworzenie nowego rekordu lub edycji istniejacego. Nalezy rowniez pamietac ze widok procz jego zapisania, nalezy rowniez opublikowac. Jezeli zmiany nie sa zadawalajaca jest jeszcze mozliwosc powrotu do wczesniejszych ustawien widoku poprzez historie zmian w plikach.

Jezeli slabo wyjasniam napisz co mam lepiej opisac.

--
    Pozdrawiam

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks