Results 1 to 4 of 4

Thread: Polskie znaki w Zestawienia (Pulpit)

volkhen is offline Sugar Community Member

Default Polskie znaki w Zestawienia (Pulpit)

Witam,

Wydaje się, że kwestia polskich znaków została opanowana... ale jeszcze jest z nimi problem w zakładce "zestawienia" bądź "pulpit" w zależności od pakietu językowego. W tej zakładce wykorzystywana jest technologia Flash i zamiast polskich znaków są tam krzaki... Ma ktoś jakieś pomysły jak ten problem rozwiązać? Jeśli nie to proponuje w paczce językowej w grupie, która odnosi się to tej zakładki w ogóle nie używać polskich znaków. Bo teraz ta zakładka przez te krzaki jest mało czytelna. Gdyby tam nie bylo polskich znaków to chyba by było troszke lepiej

krzysiek is offline Sugar Community Member

Default Re: Polskie znaki w Zestawienia (Pulpit)

Quote Originally Posted by volkhen
    Witam,

Wydaje się, że kwestia polskich znaków została opanowana... ale jeszcze jest z nimi problem w zakładce "zestawienia" bądź "pulpit" w zależności od pakietu językowego. W tej zakładce wykorzystywana jest technologia Flash i zamiast polskich znaków są tam krzaki... Ma ktoś jakieś pomysły jak ten problem rozwiązać? Jeśli nie to proponuje w paczce językowej w grupie, która odnosi się to tej zakładki w ogóle nie używać polskich znaków. Bo teraz ta zakładka przez te krzaki jest mało czytelna. Gdyby tam nie bylo polskich znaków to chyba by było troszke lepiej
    Sprawa jest prosta. Jak zwykle winien jest drobiazg.

w pliku /include/Charts/charts.php, wiersz 86 (u mnie) powinien wyglądać tak:

if ($app_strings['LBL_CHARSET'] != "UTF-8") {

a nie tak:

if ($app_strings['LBL_CHARSET'] == "UTF-8") {

Po tej modyfikacji, jak za dotknięciem różdżki polskie znaki w Zestawieniach pojawiają się.
    Zresztą ten błąd został podobno naprawiony w patchu d, ale nie sprawdziłem jeszcze tego.
    Pozdrawiam
    krzysiek

volkhen is offline Sugar Community Member

U mnie w wersji f jest tak jak napisałeś, więc nie mam czego zmieniać i nadal nie ma polskich znaków

krzysiek is offline Sugar Community Member

Sprawdz, czy aby na pewno. U mnie po instalacji pacza F znaki znowu wyswietlaly sie niepoprawnie, czyli w tej poprawce znowu nadpisuje ten plik.
    W moim najnowszym langpacku dorzuce go,zeby z automatu to poprawialo.

pozdrawiam
    km

Update: Ten myk dziala tylko na stronie Zestawienia. Na stronie głównej znaki w dalszym ciągu są wysypane.
    Last edited by krzysiek; 2006-11-03 at 10:22 AM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks