Results 1 to 7 of 7

Thread: Potrzebna pomoc. Zapłace za rozmowę przez telefon ;)

volkhen is offline Sugar Community Member

Default Potrzebna pomoc. Zapłace za rozmowę przez telefon ;)

Witam,
    jako, że na gwałt potrzebuje jakiegoś CRMa z możliwością dzielenia klientów na grupy i seryjnej wysyłki maili do tych grup klientów, potrzebuje waszej pomocy jak to zrobić... Właściwie to mam problem głównie z dzieleniem klientów na kategorie. Nie mogę tego znaleźć. Chętnie bym z kimś kto się na tym zna porozmawiał przez telefon. Mogę zapłacić za stracony czas

pozdrawiam,
    Mariusz Kozłowski

swider is offline Sugar Community Member

Default Re: Potrzebna pomoc. Zapłace za rozmowę przez telefon ;)

Witam,

W Sugar istnieja Listy Targetowe, czyli listy odbiorcow, do ktorych skierowana jest kampania marketingowa (w tym przypadku e-mailowa). Istnieje mozliwosc utowrzenia kilku (lub wiecej) roznych List Targetowych (skladajacych sie z Kontaktow, Klientow Potencjalnych, Uzytkownikow, oraz tzw. Targetow) i pogrupowania w ten sposob odbiorcow kampanii na kategorie w zaleznosci od okreslonych kryteriow.

Nastepnie przy tworzeniu Nowej Kampani korzysta sie z utworzonych List Targetowych (ktore mozna tez laczyc).

Pozdrawiam,
    Łukasz Świderek
    Polish Forum Moderator

No dobrze... ale czy te listy trzeba tworzyć ręcznie czy można przy wpisywaniu kontaktu nadać mu kategorie a potem automatycznie wszystkich z tej kategorii umieścić w liście targetowej?

W wersjii Open Source listy niestety trzeba tworzyc recznie.

W tworzeniu Listi Targetowych i zarzadzaniu nimi moze pomoc modul dodatkowy o nazwie Power Prospecting. Link do niego mozna znalezc na forum pod adresem http://www.sugarcrm.com/forums/showthread.php?t=5929
    Nie wiem tylko czy dziala poprawnie z najnowszymi wersjami.

Pozdrawiam,
    Łukasz Świderek
    Polish Forum Moderator

To się trochę rozczarowałem...
    A jak to jest w wersjach płatnych? Jeśli będzie trzeba to mogę zakupić.. byle spełniła oczekiwania...

ps. Dziękuję za odpowiedzi.
    Mariusz

Sugar Enterprise oraz Professional umozliwia tworzenie List Targetowych bezposrednio z raportow (modul Reports w wersjach komercyjnych). Polega to na tym, ze najpierw tworzy sie raport wyszukujacy kontakty wedlug dowolnego kryterium, a nastepnie wybierajac opcje "Select from Report" w module Kampanii, przypisuje sie wszystkie kontakty z danego raportu do listy targetowej.

Przed zakupem licencji popatrzylbym jednak na mozliwosci wspomnianego wyzej modulu Power Prospecting, bo jest to tez dosc ciekawe rozwiazanie i odpowiednio wykorzystane moze znacznie usprawnic tworzenie wysylki seryjnej.

Pozdrawiam,
    Łukasz Świderek
    Polish Forum Moderator

korekk is offline Junior Member

Witam ja również używam sugarcrm, mam pytanie czy istnieje możliwość tworzenia listy teleadresowej, tj. etykiet z osobą kontaktowa i adresem w celu wydrukowania etykiet na listy?

Pomóżcie
    Krzysiek

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks