Witam i proszę o pomoc.
,
Może ktoś będzie wiedział, skąd bierze się mój problem?
Zainstalowałem na home.pl (po uprzedniej modyfikacji pliku dir_inc.php, szeroko na tym forum omawianej) wersję 5.2. Chodziła bez problemów. Doinstalowałem polski pakiet językowy - nadal wszystko gra. Ale chciałem lepiej. Jest taki moduł dodatkowy na SugarForge, nazywa się JustCRMs (pozwala m.in. mierzyć czas poświęcany na obsługę case'ów). Przetestowałem i przetłumaczyłem go na polski na swej instalacji lokalnej (Appache pod Windows XP). Stworzyłem pakiet instalacyjny i sprawdziłem, że działa na local. Wgrywam na instalke na home (za pomocą Modul Loadera) i w fazie instalowania języka wypluwa mi komunikat:
Warning dir(/cache/upload/upgrades/temp/xxxxxx/modules/JRMReports/language/pl_pl.lang.php) [function dir]: failed to open dir: No such file or directory in /include/dir_inc.php on line 56
i oczywiście Fatal error w następnym wierszu dir_inc.php
Sprawdziłłem, że plik i ścieżka istnieją (xxxxx powyżej jest jakąś zbitką liter identyfikującą sesję) i mają właściwe prawa dostępu. Zresztą, w tym samym katalogu występuje plik en_us.lang.php, który Modul Loader łyknął bez problemu.
Na dodatek, dokładnie ten sam objaw pojawia się gdy próbuję dodać inny moduł (Open Sales), więc to nie kwestia moich tłumaczeń. HelpDesk home nie był w stanie rozwiązać problemu. Może ktoś z Was spotkał się z podobnym objawem???
Problem jest o tyle niemiły, że częściowo zainstalowanego pakietu (widoczna jego zakładka i niektóre działajace funkcje!) nie można usunąć, bo Sugar uznaje, że go nie zainstalował.

LinkBack URL
About LinkBacks

Reply With Quote
Bookmarks