Results 1 to 6 of 6

Thread: Problem z zadaniami

gryzli22 is offline Member

Default Problem z zadaniami

Witam
    Mam problem z zadaniami a mianowicoe z datą wykonania.
    Wprowadzam np zadanie do wykonania, określam datę i godzinę rozpoczęcia np na 10.04.2009 8:30 a datę wykonania na 10.04.2009 12:00. O godzinie 11:30 zamykam zadanie jako wykonane.
    Jeżeli wprowadzę zadanie dzień wcześniej to na liście zadań data wykonania jest napisana czarną czcionką, jeżeli jednak dodaję zadanie tego samego dnia to data ta jest już pomarańczowa. No i teraz w czym tkwi problem: Nawet jak zamknę zadanie przed upływem terminu wykonania to i tak po jakimś czasie data wykonania zmienia kolor na czerwony tak jakby to zadanie nie było wykonanie i zamknięte. Ten sam problem mam z rozmowami telefonicznymi.

W kalendarzu natomiast mam zaznaczone jako Completed - pytanie w którym miejscu trzeba zmienić tłumaczenie aby tekst był po polsku. Każde zadanie w kalendarzu opisane jest po angielsku.

Jakimi zasadami żądzą sie zadania i rozmowy tel. aby nie wyświetlały sie na czerwono. Utrudnia to w łatwy sposób odseparowanie wykonanych od tych zaległych.

Pozdrawiam i liczę na wsparcie w tym temacie ze strony doświadczonych uzytkowników.
    Arek

wygodad is offline Sugar Community Member

Cool Re: Problem z zadaniami

wystarczy przefiltrowac liste z zadaniami by nie wyswietlaly sie juz wykonane - podobnie z telefonami

wystarczy przefiltrowac liste z zadaniami by nie wyswietlaly sie juz wykonane, podobnie z 'telefonami'

Default Re: Problem z zadaniami

No niby tak.
    Ale boss chce sobie obejżeć całą listę zadań i widzi zadania na czerwono i pada pytanie czemu to jeszcze nie zrobione? Nie wnika w status i cięzko mu to wytłumaczyć. Chciałby aby nieykonane zadania były na czerwono a wykonane no nie wiem na czarno zielono czy też jakiś inny kolor. Brak mi pomysłu na rozwiazanie tego problemu.

Quote Originally Posted by gryzli22 View Post
    No niby tak.
    Ale boss chce sobie obejżeć całą listę zadań i widzi zadania na czerwono i pada pytanie czemu to jeszcze nie zrobione? Nie wnika w status i cięzko mu to wytłumaczyć. Chciałby aby nieykonane zadania były na czerwono a wykonane no nie wiem na czarno zielono czy też jakiś inny kolor. Brak mi pomysłu na rozwiazanie tego problemu.
    a co tu jest do tlumaczenia 'Bosowi' - nie rozumie co oznacza status zadania, a wie co oznacza kolor czerwony w systemie ..... heh

na liscie zadan dodaj dodatkowa kolumne 'status' ktora jednoznacznie okresla czy zadanie jest juz wykonane - a kolor czerwony oznacza ze okreslony termin wykonania zadania juz minal, a nie ze cos jest jeszcze nie zrobione - od tego sa wlasnie statusy.

pozdrawiam

Default Re: Problem z zadaniami

OK
    Dzieki za wyjaśnienie.
    Teraz będzie musiał patrzeć na pole status a nie na kolorki.
    Jedno jest pewne - boss nie jest daltonistą
    pozdrawiam

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)