Cześć, niedawno zainstalowałem sobie SugarOS-4.5.1e i znalazłem takie oto spolszczenie:
SugarCRM_os.4.5.1e.LangPack_PL_13_07_2007
Spolszczenie próbowałem zainstalować z panelu admina poprzez Module Loader ale otrzymywałem taki komunikat:
Warning: copy(/home/megamax/ftp/SugarOS-Full-4.5.1e/cache/upload//upgrades/temp/ez64IX/include/images/flag-pl_PL.gif) [function.copy]: failed to open stream: No such file or directory in /home/megamax/ftp/SugarOS-Full-4.5.1e/modules/Administration/UpgradeWizard.php on line 140
SugarCRM_os.4.5.1e.LangPack_PL_13_07_2007.zip has been uploaded.
Przejrzałem spolszczenie a szczególnie plik manifest.php i zauważyłem w pliku manifest.php informację o pliku graficznym w katalogu który nie istnieje w paczce.
Utworzyłem katalog i wrzuciłem do niego plik który znalazłem w sieci.
Po tym wszystkim instalacja ruszyła ale paczka nie pojawiła się na liście modułów do zainstalowania a w miejscu poprzedniego błędu pojawiła się informacja:
SugarCRM_os.4.5.1e.LangPack_PL_13_07_2007.zip has been uploaded.
Oczywiście w Locale Settings w Default Language można wybrać język polski ale nic to nie daje i wszystko jest nadal po angielsku.
No właśnie może ktoś z was pomoże, spolszczenie jest złe? A może popełniłem jakiś błąd przy instalacji / konfiguracji ? Jak spolszczyć moją wersję sugarCRM ?
pozdrawiam
Przemek

LinkBack URL
About LinkBacks

Reply With Quote

Bookmarks