Results 1 to 4 of 4

Thread: User inny niz Admin

Cezary is offline Junior Member

Default User inny niz Admin

Witam,

Przegladalem posty i nie znalazlem odp na moje pytanie mam nadzieje, ze sie nie powtarzam.

Zainstalowalem SugrCRM w wersji Open Source i chcialem pozakladac kilku Userow. W trakcie rejestracji userow nie moge nigdzie natrafic na userow bez przywilejow admina. Czy to jest jakas cecha wersji opne source, ze nie mozna zakladac innych userow jak Admin?

Pozdrawiam
    Czarek

krzysiek is offline Sugar Community Member

Default Re: User inny niz Admin

Quote Originally Posted by Cezary
    Witam,

Przegladalem posty i nie znalazlem odp na moje pytanie mam nadzieje, ze sie nie powtarzam.

Zainstalowalem SugrCRM w wersji Open Source i chcialem pozakladac kilku Userow. W trakcie rejestracji userow nie moge nigdzie natrafic na userow bez przywilejow admina. Czy to jest jakas cecha wersji opne source, ze nie mozna zakladac innych userow jak Admin?

Pozdrawiam
    Czarek
    Nie.

W panelu Administracyjnym , w zarządzaniu użytkownikami, 'Create User' i Jedna z pierwszych opcji dotyczy praw administracyjnych.
    pozdrawiam
    krzysiek

swider is offline Sugar Community Member

Witam,

W oknie User Settings pierwsze pole to "Administrator". Jeśli zaznaczymy je "ptaszkiem" to wtedy utworzony użytkownik bedzie mial uprawnienia admina, w przeciwnym razie będzie "zwykłym" użytkownikiem. Przynajmniej tak byc powinno.

Pozdrawiam,
    Last edited by swider; 2006-08-31 at 09:59 AM.
    Łukasz Świderek
    Polish Forum Moderator

volkhen is offline Sugar Community Member

Witam,

A ja mam następujący problem...
    Chodzi o to, żeby każdy z klientów miał swoją bazę danych klientów. (użytkownicy nie widzą kontaktów innych) A administrator ma dostęp do wszystkiego.
    Jak to zrobić?

edit:

Juz sobie poradziłem.
    W panelu administratora jest zarządzanie rolami. Tam trzeba wpisac zeby uzytkownik mial prawa dostepu tylko do tego co sam stworzył. Czyli wszedzie zmieniamy na "wlasciciel" zamiast "wszystkie".
    Last edited by volkhen; 2006-09-15 at 10:15 AM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks